måndag 21 juni 2021

Nu börjar midsommarveckan år 2021

 Nu är vi mitt inne i den ljusaste sommaren. Idag den 21 juni infaller sommarsolståndet, det innebär att just idag är det årets längsta dag. Natten som gick (den mellan söndag och måndag) var årets kortaste. Här hos oss är dagen 20 timmar och 23 minuter lång. 

Dessutom började denna midsommarvecka med sommarhetta. Vad sägs om 27 grader trots att det från början av dagen var molnigt? Och visst har solen tittat fram under dagen, en varm sommardag i midsommartid. Så härligt!


Hemma hos oss blommar Finlands vita ros, midsommarrosen. Denna rosenbuske är en gammal rosensort som är mycket härdig i vårt klimat och den är dessutom som vackrast just kring midsommartiden.


Mina gula dagliljor blommar också så vackert just nu. Här ett litet bi som lyckligt dansar kring inne i en blomma.


En liten liten pippi-fågel (vet ej vilken sort) har byggt sitt bo i björken bredvid dagliljorna och den stora stenen. Ser ni den svarta knölen på stammen ca 1,5 meter från marken? Där har fågeln byggt sitt bo och där ligger hon på sina fem små ägg.

 De brandgula brandliljorna har också ställt till med blomning de senaste dagarna. Vilken lycka att ha en gammal trädgård med många gamla växter! Brandliljorna hör till en av mina favoriter!


 Här hos oss vimlar det av humlor och bin denna sommar. Det är mycket surr i trädgården!


 Som slutknorr på detta inlägg bjuder jag på en bild från gårdagskvällen. Klockan var kring 22 och jag var ute på min sköna kvällspromenad. Tyvärr lyckades jag få med mig några ettriga mygg från stigen som går igenom skogen, så det blev ett enda viftande med en lövruska på hemvägen. Sommar, sommar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar