lördag 12 juni 2021

Gårdagen bjöd på sommarhetta

 De två första veckorna i juni har bjudit på klarblå himmel, tänka sig! Utan ett endaste moln- nästan. Vilken start på denna sommar! Gårdagen bjöd på sommarhetta på över 26 grader och dessutom en sydlig vind som vi inte hade känt av de senaste dagarna. På eftermiddagen bestämde vi oss för att åka ut till vårt sommarparadis en stund. Bara för att njuta av den här omgångens sista sommarhetta....


Vinden och hettan höll myggen borta, för i år är det ju ett myggår.... Där långt över landbacken i öster låg en molnbank, men ute vid havet där vi befann oss var det enbart sol och den blåa himlen.

 Stigen ner till bastun är varje försommar kantad av grönt blåbärsris. Och i går hade vi nästan bastuvarmt bara att vara ute... vi behövde inte elda bastun....


Min vana trogen började jag med att plocka in några vilda sommarblommor och sätta i en vas på bordet. Liljekonvaljerna spred härliga dofter i hela huset!

Vi avnjöt dock dagens måltid ute på verandan. Det fick bli en fiskbiff med en klick aioli, kokt potatis och grönsaker. Där ute blåste det så att jag fick lov att lägga några tunga vedklabbar på bordet för att bordduken skulle hållas på plats. Men som sagt, vinden höll myggen borta och vinden var härligt varm.

Till och med en trollslända älskar värme och här satt ett vackert exemplar med utfällda vingar och solade sig. 

Vi stannade endast några timmar där ute vid havet, för vi behövde åka hem till lite jobb. 


Vid 22-tiden satte jag mig så ute i de sista solstrålarna och avnjöt den sista värmen, för redan efter någon halvtimme drev ett lågtryck med moln in från väster.

 Idag kom det efterlängtade regnet. Det började lite lätt och har sedan hållit på under dagen, ibland hårda skurar och ibland endast någon enstaka droppe. Men nu har i alla fall naturen fått en ordentlig rotblöta, precis vad som behövdes. Dessutom har luften renats från pollen och damm. Perfekt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar