onsdag 21 december 2022

Idag händer det!

 Som jag har väntat på just denna dag! Just denna dag, den 21 december, då händer det!

Denna höst har varit så grå, mörk och tråkig. Jag har kollat av hur dagens ljusa timmar har minskat, 8 timmar, 7 timmar, 6 timmar..... Men idag är det årets mörkaste dag, med endast 4 timmar och 40 minuter med dagsljus.... men sedan vänder det! Det vänder! Vi går mot ljusare tider! Okej, det märks väl inte genast, men bara vetskapen.... det ni!

Här inne hos oss brinner ett stearinljus varje kväll. Det har denna mörka månad varit vårt ljus i mörkret. Ett ljus som skapat stämning och trygghet. 

Denna dag är gråmulen och något egentligt dagsljus att tala om är det väl inte.  En och annan blöt snöflinga behagar singla ned ibland. Det är nollgradigt (eller mera på plussidan faktiskt) och det har hänt en del trafikolyckor längs våra vägar...  Jag sitter här hemma och tar det lugnt, beundrar våra blommor som vi fått (av hjärtat Tack!) och snart skall jag börja fixa lite julbröd och julkakor.

Det må vara mörkt - men jag ser ändå ljuset! Snart firar vi jul och nyår, sedan ser vi att dagsljuset börjar återvända på riktigt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar