torsdag 1 december 2022

December börjar med asiatisk mat

 Välkommen kära december! Idag skriver vi första december 2022.

Det känns alltid lika roligt att få hälsa årets sista månad välkommen. December är ju för alltid förknippad med så mycket skoj och glam, så mycket ljus i mörkret - och ett mörker som sedan vänder mot det ljusare och så mycket ilande och pilande hit och dit - med både förväntningar men också så mycket frid och ro när julmaten väl har slagit en knut kring magen... December är barndomsdrömmar som förblivit kvar och som plockas fram varje år. 

Denna decemberdag har varit disig och dimmig, det känns som om ljuset aldrig hann infinna sig. I morse dansade dimman över slätten och frampå dagen blev det heltjockt, -2 grader.



 Idag hade vi stämt träff med A och J ute på sta´n för att gå ut och äta lite mat tillsammans. Det händer alltför sällan att vi numera äter ute på restaurang, men nu när det är december då ville vi slå på stort! Och vi kände inte för julbord - nej vi kände för lite asiatiskt denna dag.

Idag blev det vietnamesiskt på restaurang Spices. Och det var jättegott! Som ni ser började jag med det mesta i en salig blandning och fortsatte också med lite till - en smakrik asiatisk blandning. Dessutom smakade maten lite annorlunda än den maten jag brukar svänga ihop här hemma och sådant är alltid upplyftande. Omväxling förnöjer! Och tack för trevligt matsällskap - det här måste vi göra om någon dag (det finns ju massor av nya restauranger här i staden som vi borde pröva....).

På hemvägen veckohandlade vi och väl hemma behövde jag inte starta med matlagningen, sååå skönt! Nu kör vi resten av december - hoppas gasen inte är konstant nedtryckt utan att jag hinner med på allt roligt denna månad! 

Glad december på er alla som kikar in här hos mig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar