lördag 30 juli 2022

Sommarmånaden juli lider mot sitt slut

 Sommarmånaden juli har snart bjudit på alla dagar, i morgon skriver vi 31 juli och då blir det tack och adjö för detta år. 

Årets juli har bjudit på både olidlig sommarhetta men också på svalare dagar med regn och åska. Månaden började med att sambon åkte till Italien för att sjunga i en hel vecka och när han väl kom hem hade han covid med sig i bagaget. Så här har vi varit både covid-slöa och lite "folkskygga" i några dagar/veckor. Den covid som vi drabbades av var ingen värre variant, en typisk långdragen förkylning. Nu är vi äntligen våra vanliga jag igen och kan jobba på som vanligt.

 
Men visst har jag saknat sommarteatrar- upplevelser ute i det fria, jag har saknat glass-utfärder och jag har saknat möjligheten att bjuda hem gäster....  Men nu är snart juli månad slut och vi kan åter umgås precis som vanligt! Och sommarvädret har ju gjort att vi som bor ute på landet har kunnat vara ute så mycket vi bara har önskat (och vi har varit ute och jobbat mest hela tiden trots att vi gjort fler långa pauser inne på sofflocket...helt klart fler än vanligt). 
 


Häromkvällen när jag var ute på min kvällsrunda var det mulet - men riktigt skönt väder. Jag började med att plocka kantareller och sedan följde också en del blåbär och hallon med mig hem. Väl hemma svängde jag ihop en bärpaj, världens godaste paj är den som är gjord på alldeles nyplockade bär! (Och så bjöd vi hem kaffegäster, ni vet bara för att vi kunde!)
 

Att bo ute på landet är nog det bästa det tänker jag mest varje dag. Alltid händer det något ute i naturen. 


Ute på slätten börjar vetet (ovan), havren och kornet ändra färg. Åtminstone så här långt ser det ut att bli en god skörd! 

Idag skiner solen från en härligt blå himmel och efter en stund på vedbacken är det snart dags att styra kosan ut mot vårt sommarparadis. Det är ju lördag vet jag! 

Ha det bra alla som tittar in hos mig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar