fredag 1 april 2022

Vintrig kvällspromenad

 Idag hälsar jag april månad välkommen! April börjar solig och kall. Inatt hade vi minus 14 grader (och det är inget aprilskämt!) och jag läste i nyhetsflödet att det skulle vara kallt ännu i två veckor. Så vart försvann våren? Hallåååååå! Våren hitåt, hitåt! Snälla, snälla jag är less på vintern! 

Nåväl, april månads inlägg börjar med en vacker vintrig kvällspromenad från mars månad - alltså från i går kväll.

Det var klart, soligt och lite småkyligt väder när jag gick ut vid 19-tiden igår kväll. Med en vacker solnedgång som målade både himmel och snö i vackra färger. Och som ni ser, vi har massor av snö ännu...



 Jag vandrade ute på åkrarna, det är ju skarsnö numera med ett lager vit nysnö på toppen som avslöjar alla små tassar som springer fram och tillbaka på våra åkrar. 

Det var tydligen inte enbart rävarna och hararna som skuttat fram här...



Alldeles härligt vackert var det!

Det vita snötäcket blev alldeles rosa!

Och kolla så långa ben jag fick! Annat var det häromdagen när jag blev till en liten rund boll med världens kortaste ben... (Betydligt roligare att se ut som en mannekäng än en liten Rulle, hihi.)



Solen började gömma sig bakom skogens trädkronor och det var dags för mig att söka mig hemåt. Kylan kom krypande.


När jag närmade mig hemmet kunde jag inte låta bli att tycka synd om ringduveparet. Vårt duvpar, som kommer varje vår till vår lilla plätt på jorden, hade kommit för några dagar/vecka sedan när det ännu var hyfsat varmt. Nu skulle de få utså en kylig natt, en vinternatt. Undra på att de satt där och burrade upp fjädrarna.... Vårljuset är här, men vintern klamrar sig fast...

Våren, våren var är du? Vet du inte att det är april månad nu!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar