onsdag 20 april 2022

Det var den påsken!

 Årets påskhögtid har bjudit på det mesta, både sorg och glädje - både tystnad och glam. Och dessutom har vi äntligen fått vårdagar att njuta av, så härligt!

Det bästa med den här årstiden är ändå ljuset som har återvänt. Snön som börjar smälta och fåglarna som drillar i en vacker kör. Det är konsert från morgon till kväll!

Trastarna har kommit och det är tjatter runt husknuten mest hela tiden! I den högsta granen satt en fågel och bjöd på konsert härom kvällen. Himlen var förunderligt blå och vårsolen lyste - och det var absolut vindstilla.... En annan kan bara förundras...


En annan konsert, ja en vårfest bjöds vi på under påskdagen. Det var körsång och fint soloframträdande med bla Charles Plogman och vi i publiken som sjöng allsånger förflyttade oss ut till en vårlig och påskpyntad gemenskapsfest! Så roligt med vårfest igen!


Under påsklördag vandrade traditionsenligt godissugna påskhäxor runt i byn och då är det ju ett måste att ha godis hemma ... som man inte ätit upp i förväg...(Fågelboet med dom små påskäggen var min godisskål och dom chokladäggen är härmed alla uppätna - månne sambon tog dom sista, eller?)  I det vackra vårvädret jobbade jag i växthuset på lördagen, så på eftermiddagen fick häxorna förse sig med godis ur en skål som stod ute vid ytterdörren... det fanns några godis kvar när kvällen kom men inte så många....

På långfredagen blev det en sväng via graven och lite påskblommor till mina föräldrar. När vi åkte hemåt tog vi vägen längs Kyro älv för att se hur långt islossningen hade framskridit. 


På långfredagen hade isen brutits i bitar på vissa ställen, men långa älvsträckor låg vattnet ännu under ett tjockt istäcke. Det är ännu mycket snö i markerna, men efter de senaste dagarnas värme har säkert massor av smältvatten runnit till älvfåran och det är mycket troligt att det är översvämningar här och där just nu.


Ute på slätten här hemma har svanarna, tranorna och tofsviporna samlats till kvällsmåltid. Uppe i skyn har lärkorna drillat så förföriskt. "Nu är det vår!" har de sjungit. Och jag har bara njutit av vårens ljud!

Vi har haft kontakt med vänner & bekanta och vi har druckit kaffe ute i solen. En av oss har hunnit jobba några timmar i skogen medan den andra har bakat bullar. Och när så vårkvällarna har kommit - då har himlen färgats vackert orange och stillheten har sänkt sig.

Det var den påsken. Nu väntar vi på att all snö skall smälta...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar