söndag 3 april 2022

Vårens första ankägg

 I går morse låg det första ankägget i buren inne hos våra ankor. Och i morse ytterligare ett ägg bredvid matskålen. Helt klart att en av våra två Fröknar har börjat värpa ägg, och det är precis den här tiden på året när äggproduktionen brukar sätta igång efter vinterns uppehåll. Ankägg är ett sant vårtecken!


Sedan förra veckan har våra ankor fått gå ute på gården en stund varje dag. I trädgården är det ännu mycket snö men nära uthusväggen är det barmark. Där finns också små pölar med smältvatten. Fröknarna gillar vatten, dom tvättar och putsar sig gärna, dom till och med badar i det rena dricksvattnet som jag sätter fram åt dom. Annat är det med Kalle, möjligen tvättar han sig i det smutsigaste pölvattnet - och han ser följaktligen alldeles brun ut! Vi har alltså en smutsig anka (Kalle) och två vita nästan rena ankor (Fröknarna) så här på vårvintern....

Alla tre ankorna tycker livet leker när vårsolen börjar lysa och värma - fast varför måste det finnas snö? Dom glor på mig och så förebrår dom mig med sitt Kvack-kvaaack! 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar