torsdag 26 september 2024

Dagar med höstrusk

 Efter de varma septembersommardagarna har nu dagar med höstrusk infunnit sig. Och det känns konstigt att åter bylta på sig tjockare kläder för att klara av de något kyligare temperaturerna (nåja, inte är det alltför kyligt, men inga 20 grader...) och så  kraftiga höstvindar (fast dom är visst på avtagande nu på eftermiddagen, men i morse blåste det nästan 20 m/sek). I natt har massor av lövträdens löv blåst ner och täcker numera stora delar av vår gräsmatta (okej, det är massor löv kvar på träden ännu - så löns det att ta bort löven som ligger på marken eller borde jag inte vänta på mera löv...?). Det har varit rätt gråmulet i några dagar och en del regn också....

Det är tydligen lite Klagovisan här på bloggen idag - men egentligen är det inte alls så farligt med vädret. Dessutom utlovas blå himmel till kvällen!



Ovan några foton som fastnat i min kamera under de senaste dagarna. Lövträdens blad har ändrat färg som synes - och en del av dom har alltså blåst ner under natten, men absolut inte alla.

Det har varit en hel del vått efter regnskurarna. Ovan våta häggbär som växte i skogen nära vägen.

Som sagt är det mycket rönnbär detta år - till småfåglarnas stora lycka. 

Och som sagt gråmulet och en hel del regn de senaste dagarna. Men det har torkat upp mellan skurarna i alla fall....

Härmed slut på klagovisan! (För nu väntar jag på solen!)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar