fredag 23 augusti 2024

Födelsedagsfirande

 För en tid sedan fylld svärmor jämna år och det firade vi i dagarna två (för hennes del blev det väl en hel vecka av firande). Dagen innan födelsedagen samlades alla hennes barn, barnbarn och barnbarnsbarn med familjer samt syster med make och några syskonbarn med familjer. Garaget hade gjorts om till festlokal med långbord och dekorationer. Vi samlades vid 2-tiden på eftermiddagen och inledde firandet med sång och med en *skål!* för jubilaren.

Vi satte oss kring långbordet och fram trollades två stora kastruller med laxsoppa och vi lät oss alla väl smaka av den goda soppan (den var visst så god att jag inte ens hann fram med kameran). 


 Efter en stund blev det så kaffe med dopp med bland annat smarrig hembakad prinsesstårta! Sorlet steg i lokalen och solen flödade in igenom de öppna garagedörrarna. Barnen sprang ut i solen och en av gästerna hade sin kanin med sig så det blev kaninhoppning ute på gården! Jag tror att alla trivdes på denna smakrika och roliga fest!

Dagen efter, på den riktiga födelsedagen, droppade fler gäster in till kaffe med minst sju sorters hembakta kakor inne i huset. Nu kom och gick en hel del grannar, vänner och släktingar i en strid ström under hela dagen. Svärmor räknade till nästan 20 blomsteruppsättningar, hon var så överväldigad och glad. Det är en svärmor som är så pigg och kry och alltid med mycket på dagsschemat (visst var det 50 hon fyllde?).

I flera dagar firade svärmor eftersom fler gäster droppade in eller ringde långa telefonsamtal.En hel del grattishälsningar kom också med posten. Jag tror bestämt att hon var så glad över firandet, men också lite nöjd att det sedan var över...

Nu fortsätter hon mot 100.... Ja må hon leva, ja må hon leva uti hundrade ååår!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar