tisdag 20 augusti 2024

Power Truck Show (del 2)

 På Power Truck Showen fanns en hel del program för både yngre och oss lite äldre. Förutom massvis med utställda lastbilar, den ena mera utsmyckad än den andra, fanns också en del program (vi såg väl inte allt, men en del).

Det ordnades en Fmx-show eller en motorcyklist som gjorde olika trix på en maximalt liten bana. Han utförde massor av olika finurligheter, som att köra upp och nerför olika ramper eller en bil samt tvärstanna framför åskådarstaketet (när man trodde han skulle köra över oss åskådare på andra sidan staketet)....

.... eller köra på en en-hjuling ...

... eller flyga över fyra frivilliga som låg på marken... Jo, dom kan dom som kan. (fast visst såg det liiite läskigt ut!).

För barnen fanns shower med små el-lastbilar som körde av och ann på en plan. (Jag misstänker att detta evenemang lyckades skapa en del blivande lastbils/truck/grävmaskinsförare.)

Barnen kunde också lära sig släcka bränder med hjälp av brandkåren.

Det fanns också små bilar som barnen kunde provköra. Jag gissar att många lastbilschaufförersdrömmar föddes även här....

På området fanns också flera tävlingar i både Tractor Pulling och Truck Pulling. De tävlande skulle dra en maskin som vägde 3.600 kg en viss sträcka från stående. Här var det full gas med svart rök och ett dån som gällde. Vi tänkte på de gröna värdena medan vi kolla in några dragomgångar....

Det tävlades om bästa lastbilen på utställningen och många pokaler skulle delas ut. Flera av lastbilarna i tävlingsklasserena hade sina välförtjänta pokaler framme i bilarna som de vunnit vid tidigare tillställningar.... 



Här fanns också massor av veteranbilar utställda. Och så en fin gammal traktor, en likadan Ford Dexta som vi har i uthusen (tyvärr inte lika fint uppfixad...).



På området fanns många olika dricka- och matställen, med eller utan levande musik. Vi valde varsin mattallrik från de stora frityrgrytorna ovan, det fick bli en kebab-tallrik. Sedan tog vi en kaffe inne i gokart-huset.



Marknadsområdet låg i och omkring det vackra hotellkomplexet som ligger intill Power Park. Bara hotellen är ju värda ett besök!

Fortsättning följer...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar