söndag 31 mars 2013

Massor av mat på påskdagen

Årets påskdag har varit en fin sista-mars-dag.
Solen har lyst från en klarblå himmel även denna dag.
Kall natt som vanligt och solsken och + 2 grader mitt på dagen.


Idag har vi haft matgäster hemma hos oss.
Jag hade ordnat stående bord med mycket grönsaker,
ungslax och älgköttgryta. Allt för att uppfylla allas smaker.




Dessutom bjöd jag på varma vitlöksbröd, kantarellpaj och
ägghalvor med eller utan kaviar. Potatisen serverades 
från en stor kastrull, som stod mitt på bordet!


Det var trångt runt matbordet. Glada skratt och
mycket gemenskap. Så mätta vi blev. Och trötta!


Till efterrätt serverade jag kaffe för att pigga upp oss och hemmagjord
glasstårta och citronpaj. Receptet på citronpajen hittade jag
i senaste numret av tidningen Lantliv. Den blev så syrlig och god,
lämplig som efterrätt.


Eftersom vi har sommartid från och med idag, har vi en
ljus kväll. Ännu klockan 20 skiner solen där ute.


1 kommentar:

  1. Oj så du hade förberett och fixat gott för så många! Här gjorde jag laxsoppa och karelsk stek idag. Det har kretsat mycket kring mat i påsk! ;o)

    SvaraRadera