måndag 2 oktober 2023

Lite som en nystart

 Så är vi inne i oktober månad -  och det känns lite som en nystart.

Eller gör det det? 

Samma regntunga himmel och samma evinnerliga regnande.... Fast idag kommer regnet först till kvällen och lite kyligare har det blivit (ännu inte nattfrost dock).

 Men oktober är laddad med en hel del kulturella begivenheter, precis som en höstmånad skall vara! Jag har redan prickat in konserter, teater och bio - så då är det väl bara att gå på museum och resa lite smått som inte är inplanerat! Vi får se vad månaden bjuder på. Lite nystart får det allt lov att bli! Lite höststart.




Igår såg det avgjort höstlikt ut, trist och regnigt ut vid vårt sommarparadis. I år har dom sprakande höstfärgerna inte visat sig ännu eftersom september var så varm. Men naturen gör sig redo för vintern och den är lite blek-daskig. Men oktober brukar ju vara färggrann, så hoppas kan man så här i början av nya månaden. Och så kan man ju hoppas att det inte regnar varje dag (fast riktigt hoppfullt ser det inte ut.... tänker jag pessimistiskt just nu...)

Den här bilden knäppte jag nyss när jag var ute för att säga "God förmiddag!" till ankorna. Som ni ser drypande vått överallt - men nu skall jag väl ändå sätta in utemöblerna i vinterförvaringen och sedan får det bli en långpromenad här hemmavid. 

För vet ni - nu tittar faktiskt solen fram! Den var efterlängtad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar