torsdag 10 augusti 2023

We go shopping.... and drinking coffee...

 När våra rikssvenska gäster hälsade på i slutet av juli hann vi med massor av trevliga begivenheter, vi turistade i näromgivningen tillsammans. F hade några önskemål och vi bestämde oss för att uppfylla de flesta av dom. Det blev allt från hjortronplock ute på myren till loppisrundor med café-häng, bastubad, gin-tillverkning, paddel-spel och släktmiddagar. Och lite allt där emellan. Idag blir det foton från olika affärer och caféer.

F ville besöka några loppisar så vi startade dagen med en runda till två loppisar och sedan åkte vi till en av stadens gallerior eftersom hon ville kolla in en Iittala-affär.

Alltid lika roligt att ögonshoppa bland glas och porslin från det finländska designföretaget Iittala!

Man blir helt klart kaffesugen av ögonshopping (tack och lov gjorde ju F några loppisfynd), så vi tog ett café-häng på Aroma inne i gallerian. Sedan hem för att koka hjortronsylt!

Nästa café-häng blev det till kvällen när vi slickade i oss glass vid det genuina Jungsund bya-caféet. Sista kvällen caféet hade öppet ,så vi gick en runda inne  huset för att åka tillbaka i tiden...


I de små café-rummen finns en del föremål utställda under café-säsongen. Bland annat glas från Grönvik glasbruk som hade sina glansdagar i slutet av 1800-talet - och som låg i grannskapet. 

Vi slickade i oss våra glassar och njöt av den lantliga idyllen och så var den dagen slut och vi siktade in oss på nästa dags program.

Nästa dag började lite gråmulen så vi åkte runt längs grannbyarnas krokiga vägar och så hamnade vi på ännu ett loppis med härliga gamla möbler och husgeråd i den gamla f.d. skolbyggnaden i Koskö.


Vi kikade också in i inredningsbutiken Quriosa, där vi hittade en del spännande saker. Om inte annat älskar jag de gamla stockväggarna inne i affären....

Väl hemma igen sken solen igen och värmen var påslagen....  Den dagen blev det visst kaffe hemmavid... men så på lördagen var vi ute igen...



Då blev det kaffe med dopp på Fiini café, men var det ligger och varför vi for dit det berättar jag om nästa gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar