onsdag 23 augusti 2023

Och så blev det Konstens Natt...

 För ungefär två veckor sedan ordnades Konstens Natt 2023 i Vasa och vi åkte in till staden för att ta del av en mängd gratis kulturella upplevelser. Dagens Konstens-Natt-programmet var digert och ordnades runtom i hela staden. Vi valde att åka in till Vasa centrum redan vid 16-tiden på eftermiddagen (för vi ville undvika den mesta trängseln).


Det hängde lite regn i luften på eftermiddagen, men folk började samlas och vi började med en sväng via torget för att kolla in läget. 

Sedan fortsatte vi till stadshuset där vi lyssna på en konsert med medryckande latinamerikansk musik...

Så traskade vi vidare till Tikanojas konsthem. Där beundrade vi Kaarina Heikinheimos färgglada  utställning. Jag föll pladask för hennes alster och blev smått lyrisk!



I Konsthemmet var det rätt mycket besökare och när vi kom ut förstod vi varför... det hade kommit eftermiddagen/kvällens enda regnskur medan vi varit där inne...

Eftersom solen åter tittade fram vandrade vi ner till fiskestranden för att beundra vikingaskeppet Stormögha. Här stod vi en god stund och diskuterade både båten, restaureringen och "vikingarnas" klädsel.



Besättningen gjorde sig redo för en fotorunda för en tidskrift och då passade jag också på att fota lite motsols....

Vår nästa anhalt blev den ortodoxa kyrkan som hade öppet hus. 


Tänk har jag både bott och jobbat i staden, men aldrig tidigare besökt kyrkan. Såå intressant!

I parken utanför kyrkan spelades bubbelfotboll hela kvällen. Det var inget för oss, så vi återvände till centrum för fler musikupplevelser.

Vi ställde oss inne i Rewell Center för att lyssna till Vasa stadsorkester, - och här var vi heller inte ensamma. 


Så kom vi lämpligt ut till publikmagneten de olika danstågen som gick längs stadens gator kl 19. Ett tåg med olika folkdräkter och zamba-tåget kom med på bild.... allt medan de exotiska trummorna ekade över staden...

Nu fylldes stadens gator och torg med massor av människor, här inne på Loftets hemslöjdsmarknad var det trängsel. Vi bestämde oss för ännu ett museum och sedan skulle vi åka hemåt.... Vi kikade in i några konsthandlar på vägen till....

...Österbottens museum. Ute i parken framför museet fanns utställning av gamla leksaksutrustningar som barn kunde prova på...



Vi gick runt på museets olika utställningar och så tyckte vi att nu hade vi varit så kulturella av oss att nu kunde vi söka oss hemåt! Vi skulle komma lämpligt hem till en nyhetssändning på tv:n!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar