lördag 12 augusti 2023

Solen lyste och förgyllde festen ute på verandan!

 Det här är det sista inlägget från våra rikssvenska gästers vecka här i våra trakter. Måndagen den 31juli styrde de hemåt och på söndagen ordnades en hastigt påkommen kusinträff (från sambons mammas sida) ute vid M:s sommarvilla. Alla kusiner kunde förstås inte närvara med så kort varsel, men de som fanns härikring dök gladeligen upp med sina familjer. Det var en riktigt rolig fest med fyra generationer närvarande. 



Om lördagskvällen hade varit våt och gråmulen blev söndagen sen härligt varm och solig historia.! Inne i viken simmade Familjen Svan med sina två ungar, som de stolta föräldrar de var denna sommar!

Så började gästerna samlas, en del kom med bil och Kanada-kusinen kom med båt från sin sommarstuga. Fler gäster anlände och sorlet steg ute på soldäcket....


Så blev det mat. Paj var dagens tema och många hade tagit med sig antingen salta eller söta pajer. Vi lät oss alla väl smaka. Vi hämtade maten inne i den nnyrenoverade gamla stugan och gick sedan ut på det soliga soldäcket för att smaska i oss av allt det goda!

Till efterrätt serverades nygräddade blåbärspajer, drömtårta, melon och bär med glass. Och så förstås kaffe! Så där satt vi och njöt av allt det goda och sorlet steg på verandan.


Tre modiga tjejer höll mest till ute på bryggan och i vattnet i flera timmar, men de allra yngsta fick allt stanna uppe på landbacken hos sina föräldrar.... 

Det blev en mycket trevlig fest och när slutligen solen försvann bakom några träd tyckte det var riktigt skönt med lite svalka. Glammet ute vid havsviken fortsatte och jag knäppte massor av foton (som jag inte visar här). Tack för en fin söndag till alla inblandade och tack för trevliga dagar till de svenska gästerna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar