onsdag 16 augusti 2023

De goda dofterna

 Har ni tänkt på att det i augusti nästan alltid doftar gott! Det doftar mognad, som av mogen säd, av sensommarens blommor, av trädgårdens överflöd från lök till dill, av mogna bär och det godaste av goda när man bakar hallonkakor eller kokar saft av vinbär och hela huset doftar b-ä-r! 

Idag kokar jag saft i min saftmaja av de bär som jag plockade igår. Det blev krusbär, röda vinbär, svarta vinbär och hallon, en salig och ack en så god saftblandning!

Igår åkte jag till mitt barndomshem för att ta vara på bären från alla buskarna. Några falläpplen fick också komma med mig hem (trots att äpplena inte är helt mogna ännu), blir säkert en äppelpaj till kvällen... Gårdagen var så där het att det rann svett längs ryggen där i bärbuskarna, så det finns mera att plocka....

Det blev också gräsklippning igår - och det behövdes. Sensommarens fjärilar flög runt bland de gula fibblorna. Och det nyklippta gräset doftade så gott!


Här hemma har jag överflöd av tomater i mitt lilla växthus (och ni ser att jag odlar i säckar). Förutom tomater plockar jag in goda paprikor, gurkor, sallader och goda örter från mitt ostyriga västhus.... Mera dofter!


I min trädgård doftar mina nyutsprungna flox och de rödaste röda liljor. Jag älskar augusti - visst vet ni det!

Nu skall jag brygga mig en mugg kaffe... bara för att jag kan! Ja, och så doften av kaffet - en doft som vi får njuta av hela året om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar