tisdag 29 september 2020

Vi fick en sommardag i slutet av september!

 Men vilken härlig dag vi fick under gårdagen! Efter flera dimmiga och disiga dagar tittade solen fram  och värmen den var påslagen. Nästan 20 grader! Inte den minsta lilla vindby, utan alldeles alldeles vindstilla. På eftermiddagen åkte vi ut till vår havsvik och där låg fjärden som en spegel. Eller som ett dansgolv. Eller...bara så vackert!

Det är inte speciellt ofta vi har dylika vackra och varma höstdagar. I södra delarna av landet hade det slagits värmerekord, varmaste septemberdagen någonsin... 


Vi hade förstås skogsjobb på agendan. Sambon hanterade motorsågen och jag fixade bort grenar. Sedan eldade jag uppe i villan och kokade mat åt oss. En allt igenom härlig dag med frisk luft och lite kroppsarbete (tills vi tog hjälp av maskinerna för de absolut tyngsta jobben).

 Jag hade gärna stannat där ute över natten. Kanske beundrat norrskenet och levt med tända ljus och lite musik från radion.... Men sambon var upptagen på kvällen och hade även möte tidig morgon idag, så vi åkte hem till vårt.


 Och när kvällen kom och solen tagit adjö så drev dimman in över slätten. Jag gick därute och andades in det fuktdrypande diset och tyckte att vi fått världens vackraste höstdag...

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar