söndag 22 oktober 2017

Broccolisoppa med köttfärs

Det är evigheter sedan jag delade med mig av något av mina matrecept...
idag bjuds det på broccolisoppa med knäckebröd.
Den här soppan kokas titt som tätt hemma hos oss. Ibland för
2 personer och ibland för 10. Ibland med lite andra ingredienser,
det får helt enkelt bli "man tager vad man haver", men köttfärsen
med curry det är ett måste....


Bilden från en solig höstdag när jag satt ute i solen och åt soppa.

Broccolisoppa med köttfärs

Jag hackar en gul lök och fräser den i lite smör i en stekpanna tillsammans med 
300 gr malet kött (jag brukar alltid använda färs av enbart nöt), 1,5 tsk curry och
lite svartpeppar. Steker tills allt fått fin färg. Under tiden kokar jag upp 1 liter vatten 
tillsammans med 2 hönsbuljongtärningar i en gryta, jag tärnar potatis (4-6 st) och
 lägger i den kokande buljongen och låter det koka ytterligare ca 8 min.
Jag river eller tärnar en morot och lägger i grytan tillsammans med färsk eller
fryst broccoli (ca 250 gr eller hur mycket jag tycker passar för dagen). Smakar av
med 2 msk tomatpuré och 2 dl creme fraiche och dessutom salt enl, smak.
Jag låter soppan puttra ytterligare några minuter tills allt är mjukt, då 
tillsätter jag köttfärsen och rör om.
Klart!

Vi tycker ofta att soppan är ännu godare uppvärmd dagen efter....

 
 

1 kommentar:

  1. Broccolisoppa hade jag förra veckan och i onsdags hade jag soppa med blomkål, alltid en soppa i veckan minst. Nu på hösten smakar soppor extra gott, de värmer i kropp och själ.
    Må gott/ Eva

    SvaraRadera