onsdag 19 april 2023

Aprilsolen fortsätter flöda

 Men vilken solig april vi har haft detta år! Nästan varje dag har solen lyst från en klarblå himmel. Nätterna har varit kalla - men dagarna har varit varma och sköna. Snön har smält undan, trots det finns ännu ofantliga snöhögar kvar på skuggigare ställen. 

Jag har verkligen njutit av de soliga dagarna och nu kramar jag ut det sista av solen för nästa vecka ser det ut att bli molnigt och kyligt. Det ser ut som om taka-talvi är på ingång (en vintrig eftersläntare).


Igår hade jag en sjukhusdag och eftersom det gick snabbt och jag hade tid över bestämde jag mig för att vandra längs stadens Strandpromenad i det vackra vädret. Solen sken, men vinden var allt lite kylig... Isen låg ännu på stadsfjärden. Jag tyckte jag behövde en kopp kaffe med något gott till och bestämde mig för att stanna vid Fiskdiskens café. Där kunde jag sätta mig på uteserveringen i lä för vinden men med solen i bästa läge. Och jag var inte ensam där på uteserveringen (trots att ett bord var ledigt). Så där satt jag länge och mumsade biskwi och drack starkt kaffe och bara njöt av aprilsolen!


Jag upptäckte att det byggts nya hotell längs Strandpromenaden. Insektshotell. 

Ute på våra åkrar här hemmavid flockas mängder av flyttfåglar så här på våren. Och som ni ser har nästan all snö smält där ute på vidderna. Här hemmavid drillar och hoar fåglarna och i växthuset spirar redan mina frösådder.... 

Våren går framåt med stormsteg. Och jobbet på vedbacken det bara fortsätter.... alltmedan solen skiner och himlen är blå....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar