tisdag 15 februari 2022

Här antar jag en utmaning

 I bloggvärlden finns det en mängd olika bloggutmaningar och idag tänker jag för första gången anta en sådan utmaning och därmed berätta en liten del om mig själv. Det skall bli spännande att se vad jag kommer att skriva... Dagens foton knäppte jag en dag förra veckan när jag var ut på långpromenad.

Min hobby: Jag har alltid tyckt om att läsa och skriva. Dessutom har jag alltid tyckt om "bilder",  typ teckna, måla, handarbeta och fotografera. Så här kommer jag att svara att min blogg är min roligaste hobby. Jag har bloggat sedan år 2012, så hade det inte varit roligt att blogga.... ja, då hade jag nog slutat för länge sedan.

På huvudet: Jag vill ha varmt om öronen och därför använder jag alltid mössa så fort det blåser och är kyligt. På vintern vill jag ha en varm stickad mössa (som håller tätt kring öronen). Är det varmare vindar som virvlar då får det bli någon typ av tygmössa, här finns nämligen en som inte är rädd för att förstöra frisyren (jag ser hellre ut som ett hårtroll än att kall luft piper in i öronen!).

Tidsfördriv: Numera har jag möjlighet att idka massor av tidsfördriv! Jag kan väl börja med att nämna att jag varje morgon löser dagens sudoku och korsord i dagstidningen (ve och fasa de dagar tidningen inte har sudoku!). Jag älskar också att baka, därför blir det alltför många kakor, muffins och bullar i skåpen här hos oss nu för tiden... och kvällstid tittar jag på massor av nyhetssändningar (minst på fyra språk!). 

Dryck: Kallt vatten. Naturligtvis dricker jag alltid te och kaffe varje dag. Jag är så glad att jag numera åter kan sörpla i mig minst en mugg förmiddagskaffe för det smakar så gott (det blev tyvärr stopp med kaffet i många år)! Såhär vintertid tycker jag också om att dricka en varm kopp med honung & ingefära och förstås en varm varm kopp med hemmagjord saft är alltid gott!

Älsklingsmat: Vardagsmat. Jag tycker om mat som är gjort från grunden utan konstiga tillsatser. Jag tycker om nästan allt (lite skeptisk är jag trots allt till lök. Jag använder lök i maten som smaksättare, sedan petar jag bort de stora lökskivorna - till sambons stora förtret...). Ni som följt min blogg vet att jag älskar efterrätter, jag tycker om sött efter den salta maten. Och, måste jag tillägga, efter två år med pandemi - nu längtar jag efter att få gå ut och äta gott på restaurang någon dag!

Lagar aldrig: Löksås (se föregående svar) och älghjärta. Jag lagar heller aldrig krånglig mat, typ sådant som tar flera timmar med fingerfärdighet att få till. Nej, jag tycker enkelt och gott är bäst!

Bok jag aldrig glömmer: Det finns många bra böcker, jag älskar ju böcker och har själv en stor och välfylld bokhylla. Här slänger jag ändå fram boken "Vi på Saltkråkan" skriven av Astrid Lindgren. Boken fick jag när jag var ung och när tomten hämtade boken till mig visste jag att mina föräldrar hade köpte en mycket dyrbar bok och just den känslan gjorde att jag är tacksam än idag. (Som barn lekte vi mycket "Bullerby", inte så ofta Saltkråkan, alla vi barn tyckte om Astrids böcker.) Men som sagt Saltkråkan-boken, den är så värdefull för mig!

Dit jag längtar: Jag har alltid tyckt att "Borta bra men hemma bäst". Själv har jag bott längre eller kortare tid i 14 olika hus eller lägenheter. Jag har alltid varit beredd att dra vidare, jag har rest en del via jobbet  och på fritiden. Jag har alltid trivts bäst hemma (var än det har varit). Längst har jag bott i huset där jag bor nu (i nästan 25 år). Nästlängst bodde jag i mitt barndomshem, som jag äger ännu idag, (ca 19 år) och däremellan har jag haft olika adresser.

Häftig person: Iivo! Idag när OS i Beijing pågår måste jag väl tillstå att Iivo Niskanen är en häftig person. En kämpe, en atlet och en idrottsman med hjärta (när han fått guldmedaljen han jobbat för i 8 års tid tackade han den idrottsman som kom sist i hans guldlopp och dessutom tackade han sjukvårdspersonalen som stöttat samhället under pandemin - så fint gjort att tänka på andra även den dagen när han var som gladast!). 

Njutbar figur: Oj, det var svårt. Men här svarar jag Nalle Puh och Bamse! Jag väljer påhittade figurer för att de har så många kloka ord på vägen in i vuxenlivet. Som när Bamse sa "Är man stor och stark måste man vara snäll!". Eller när Nasse frågade hur man stavar till kärlek och Puh svarade "Du stavar inte till kärlek, du känner kärlek." Eller den här " Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den, som är nästan ännu bättre." (tänker på gårdagens fastlagsbulle...).


Alltid i frysen: Det var en lätt fråga, för jag har alltid bär och älgkött i frysen. Jag tycker om att plocka bär på sommaren och hösten och sambon är älgjägare och det blir alltid några köttbitar kvar i frysen till nästa säsong!

Plagg jag avskyr: Numera är det väl bikini.... däremot älskar jag nuförtiden stora tröjor, jeans och oömma t-skjortor. Numera är det viktigare med bekväma kläder än"finkläder". Så det så!

Jaha, det var dagens utmaning. Puh, inte så svår ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar