lördag 23 januari 2021

Tre rätters middag och sju sorters kakor

 Igår var vi inbjudna till en brak-middag med massor av godsaker. Efter en tre rätters middag fyllde vi på med massor av tårtor och andra godsaker till kaffet. En god middag börjar med champagne, så där så att det riktigt bubblar och värmer i magen.... Skål och välkommen!

 
Nu är ni också bjudna på middag - och den börjar med trattkantarellsoppa med gott surdegsbröd och goda snittar. Den godaste svampsoppa jag ätit (och riktigt mättande).
 


Till huvudrätt blev det en härligt kryddstark kyckling med skivad potatis, rotsaker och sallad, plus en hel hög med goda röror. Allt detta sköljdes ned med ett gott välbalanserat rött vin. 
 

Som pricken över i:et serverades så efterrätten. Vaniljpannacotta med kryddade jordgubbar. En efterrätt som smälte i munnen och med kryddor som gjorde det extra spännande. Gott så det förslog det också. Efter all maten satt vi som slagna och mätta hjältar kring bordet. Sååå gott! (Nu gällde det att inte somna...) Det fick bli några musiklekar för att om möjligt hålla hjärnan alert.

Vi kom alla överens om att det var kaffe som behövdes för att vi skulle orka resten av kvällen. Och fram kom även alla dessa fantastiska kakorna: marängtårta, chokladcheesecake, havtornscheesecake och spröda smörspritsar och chokladkottar.... allt hembakat! Alla var absolut proppmätta - men alla måste bara smaka en bit av alla läckerheterna!

Tack för en smakrik fest som vi alla sent skall glömma! Och vi kom oss hem i snöovädret, trots att många vägar var nästan helt igensnöade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar