fredag 22 januari 2021

Dags för snöskottning

 Dagen efter gårdagens snöfall är det snöskottning som står på programmet. Och det gäller att hasta för det utlovas varmare väder och då blir snön tung att ta hand om. Så, redan i arla morgonstund startade sambon traktorn och efter en stund jag gick ut med skyffel och så satte vi igång med att ta bort snöhögarna som bildats på vår gård. 

Nu sitter jag inne och sörplar kaffe och tycker livet ändå är rätt trevligt.


Nej, vi fick inte speciellt mycket snö, men eftersom vinden virvlade runt i den kalla snön så bestämde sig mängder av snö att lägga sig i drivor på just vår gård. Precis som vanligt är slätten nästan barskrapad och var finner man snön? Jo, här hos oss!

Vägen upp till/förbi vår gård plogas av kommunen och vi sussade och sov när vägen blev upplogad. Nu har vi fixat resten här kring våra hus. Vilken tur att vi har en stark traktor som fixar snön! Förr när sonen var liten och sambon åkte utomlands på sina affärsresor, då var det jag och en liten son som fick lov att skopa undan snön med muskelkraft. Men sedan när sonens ben växte och han nådde traktorns pedaler då var traktorn ute i snösvängen oberoende om sambon var hemmavid eller inte.... (Jo, jag kör traktor, men inte snöplog).

Idag tyckte ankorna att det dröjde länge innan jag hade skyfflat mig fram till ladugårdsdörren. Men sedan blev dom överlyckliga när jag gav dom extra mycket vatten att tvätta sig i!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar