söndag 9 juni 2024

Mellan regnskurarna

 Så har dom fina sommardagarna tagit en paus (eller något) och vi har åter vanliga Nordiska sommardagar med sol blandat med regnskurar eller enbart gråmulet som ibland ger ifrån sig en och annan regndroppe. Temperaturen är 10-15 grader svalare än de vackraste dagarna i början av månaden. Igår hörde vi åskknallar, på håll dock, och det kom en regnskur över oss - sedan tittade solen fram igen från en klarblå himmel. Idag har vi väntat på det mera ihållande regnet och visst kom det.  För det mesta har regnvädret varit rätt fredligt, men ibland är det någon som vräker ner en hel tunna med vatten, allt på en gång... 

Idag på förmiddagen (efter att ha röstat i EU-valet) gick jag ut en sväng på slätten. Nu hade de gråa molnen börjat samlas, men inte förrän runt kl 14 föll de första trevande dropparna. 


Mannen i huset klippte gräsmattan medan jag rensade ogräs i blomrabatterna. Allt det som växer och gror önskade vatten, så lite kan det väl regna även dagtid.... (fast det behöver ju inte regna varje dag).

När jag var ut för att fotografera knäppte jag också en bild av de blommande ängarna av kummin, så långt ögat kan se mellan stenar och buskage.


När jag kom hem igen sprang fasanen på gården, den hade kanske hälsat på våra ankor. Jag hann nästan inte fota den vackra fågeln innan den smög sig in i kumminåkern... Fast våra ankor såg inte det minsta skrämda eller intresserade ut, de gick runt i trädgården och hittade massor av intressant i den nyklippta gräsmattan.

Sedan gick jag in för att baka en kaka till eftermiddagskaffe. Och så började regnet falla....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar