tisdag 27 februari 2024

Vi vandrar över isen till vårt sommarparadis.....

 I natt har vi haft några minusgrader och ännu i morse hade vi -2 grader, så vi bestämde oss för att åka ut till vårt sommarparadis för att kolla till husen. Efter dagar med både regn och massor av värmegrader behövdes det vara lite fruset när vi skulle ut på isen...(för att plumsa genom massor av snö längs oplogad väg, det fanns inte på kartan!)

Det var mulet och smådisigt - solen ville kika fram men lyckades inte riktigt. Så gick vi då ut på isen för att promenera till våra hus och vi följde spåren efter både skotrar och en fyrhjuling som för någon dag sedan kört här. Det är ännu tjock is, men ändå lät jag sambon gå först. Han hade gummistövlar medan jag hade skorna med isdubbar. 

Trots allt var det lite vått ute på isen så jag gick rätt långsamt för att inte bli blöt om skorna. "Kommer du?" undrade han. "Jodå, skall bara ta ett foto först...!".


Jag gick i några gamla fotspår för att inte sjunka ner i snön. Natten hade lämnat lite rimfrost i träden i strandkanten. 

Så var vi framme vid vår lilla vik. Och bastun den stod kvar och bryggan låg under snön!



Åh så roligt att hälsa på våra hus där ute! Nu längtar jag åter till vår och sommar! 

Jag längtar till allt det gröna med fågelkvitter och svallande blå vågor och värmande solstrålar....!  Fast idag var det enbart mulet, disigt.  Och fjolårets bruna älggräsblad som låg i snön vid strandkanten... 

Ännu låg massor av snö kring husen.

Så vandrade vi tillbaka över isen och vi kunde ana solen...

På andra sidan havsfjärden lyste det vitt, grått och blått i olika nyanser.

Det hade blivit lite varmare och lite mera vått i spåren....

Men ingen fara, isen är ännu tjock! Inne vid strandkanten där vi gick ut på isen hade isen samlats krig några stenar ute i vattnet. De kommande dagarna utlovas värmegrader både dag som natt, vilken tur vi hann ut en morgon/förmiddag när det ännu var nästan fruset där ute på isen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar