torsdag 22 februari 2024

Klimpsoppa och ekorrspår

 Idag bjöd svärmor in till köttsoppa med klimp (trots att det ju inte var fastlagstisdag). Det passade ju perfekt! Jag brukar själv inte koka soppa med klimpar, utan enbart älgköttsoppa med  massor av olika grönsaker.

Det smakade gott - och alla öste upp två gånger! Vi fick också hembakat rågbröd och hemmagjord rödvinbärssaft. Efteråt blev det kaffe med hembakad toscakaka. Hemma hos svärmor serveras allt hemmagjort och alltid hälsosam mat!

"Våra" ekorrar skuttar dagligen mellan trädgården och skogen och då måste de korsa vägen. När de kommer från skogen till vårt matställe med solrosfrön brukar de springa längs den gamla  stenmuren som finns mellan oss och våra grannar. Men numera är ju allt täckt av massor av snö, så de springer högt uppe på vallar av snö. När ekorren skall upp till den snötäckta stenmuren måsten den hoppa uppför en nästan tre meter hög snödriva som går längs vägen vid vår gräsmattegräns.... Här stod jag på vägen och kikade upp mot vårt hus (skorstenen syns på översta fotot). Idag hade den fått göra ett högt skutt och sedan hoppa uppför en brant vägg för att komma sig upp mot träden - och sedan springa vidare till dom goda solrosfröna....

Inte lätt att vara ekorre denna snörika vinter....

Idag har vi mulet, någon plusgrad och kramgo blidväder (bliidon).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar