torsdag 25 augusti 2022

Mässkär, fortsättning

 Här kommer fortsättning på gårdagens inlägg.

Vi skulle få övernatta i den nyrenoverade gamla fiskarbastun. Kan man kampera mer spännande, så säg?


Där uppe på hällen, bland enrisbuskarna, låg ett grånat gammalt hus med en blå dörr. De senaste åren hade värdparet köpt stugan där mannen i huset övernattat mången gång när han var barn. Nu hade de renoverat huset i gammal stil och stugan fungerade som gäststuga för bl.a. barnbarnen när de kom på besök. Här skulle vi få övernatta!


Stugan låg inte långt bort från själva sommarhuset, en stig bort mellan ormbunkar, enrisbuskar och stenhällar. 

Stugan bestod av två små rum, ett lite nyinrett kök och ett större rum med öppen spis och bäddsoffa. Eftersom det fanns el dragen till huset fanns kylskåp/frys och spis i köket och el-batteri för att värme upp i huset under kallare dagar/nätter.

Lördagmorgon - och vi packade ihop våra saker. Det regnade där ute....

Och det var inte enbart gäststugan som var inhyst i en gammal byggnad, även toaletten/lidret fanns invid sommarstugan i en gammal grånad byggnad. 


Efter frukosten satt vi inne i uteköket och lyssnade till störtregnet som smattrade på taket. Vi kollade när regnmolnen skulle vandra vidare, men icke. Regnet det bara fortsatte. Så såg det lite ljusare ut och vi chansade på att rusa ned till båten och kastade loss för att köra tillbaka mot fastlandet.



När vi var ute på havet var det åter dags för mera regn. Det regnade hela vägen när vi körde hemåt i bilen... och det regnade resten av söndagen....

Tack från oss för en trevlig vistelse ute på Mässkär!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar