onsdag 10 augusti 2022

Körsbärssylt och -saft med barndomsvännerna

 Igår kväll strålade vi barndomsvänner samman, numera fyra istället för fem. Hon som var vårt uppslagsverk gällande hur det var när vi var små är borta för alltid. Hon är saknad. Men vi andra försökte minnas så gott vi nu kunde och roligt hade vi, trots allt.

Vi satt en stund ute i det vackra varma augustivädret, sedan gick vi in och parkerade oss kring A:s kaffebord. Hon bjöd på både salt och sött. 


Det salta var goda smörgåsar och det söta var våfflor med hemmagjord körsbärssylt och glass därtill. Jag fotade snabbt innan vi högg in på kaffet och allt det andra goda....

Och där vid köksbordet satt vi resten av kvällen. Vi avhandlade stort som smått, gammalt som nytt, precis som vanligt. Det blev inga fler foton knäppta. Efter en stund smakade vi på den hemmagjorda körsbärssaften - det har ju varit ett fint körsbärsår detta år. När skymningen började göra sig gällande bröt vi upp från köksbordet och sökte oss hemåt.

Roligt att träffas och prata bort en kväll (och vi ser alla fram emot nästa träff)! Och tack A för allt det goda du bjöd på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar