måndag 15 april 2024

Vårvärme under veckoslutet

 Under veckoslutet bjöds vi på soligt och varmt aprilväder. Termometern steg till omkring 15 grader och solen den värme! Det var härliga vårdagar som bjöd på snösmältning av de sista stora snöhögarna, fågelkvitter och de första vårblommorna - för under vårt körsbärsträd hade krokusen nämligen plötsligt bekänt färg i värmen!

Där i gräset under trädet låg snö för bara någon dag sedan, men nu under veckoslutet hade snön smält och dessa krokusar hade slagit ut! Alla mina andra krokusar ligger ännu nedbäddade under snötäcket, så dom får jag visst ännu vänta på.... Men lite blålila lyste det i alla fall i den bruna gräsmattan under veckoslutet!

Här inne fortsätter mina amaryllislökar att överraska med mera blomning! Jag är så tacksam för att dessa lökar blommar om och om igen!

Veckoslutet bjöd på allt från begravning, vedkapning till bya-fest. Ni vet ju hur det är, för det mesta händer ingenting och så plötsligt händer allt på en gång... Det är väl det här som kallas livet, det med både sorg och glädje...

 

På bya-festens program stod precis som tidigare år god mat och trevligt program medan vi däremellan satt och babblade med våra bordsgrannar. 

Efter välkomsthälsning med välkomstskål, blev det  så mat och allsång. Därefter hade vi C:s trevliga frågesport och så följde kvällens höjdpunkt: Facklans Nyheter 2.4 (alltså vad som hänt i byn sedan senast). Vi bjöds på trevlig bya-info av speakern och så kunde vi se videofilmer om vad som hänt i jakt- respektive marthaföreningarna, komposteringsnytt, ett hemma-hos-reportage och slutligen fick vi stifta bekantskap med gänget som tränar inför VM, nämligen trädkramar-VM! Naturligt blev det många skratt så taket lyfte och förstås efteråt de varmaste applåder! Därefter bjöds vi på sång & musik med en trubadur, och nu kunde alla danssugna ta sig en svängom på dansgolvet. 


 Mätta och belåtna vandrade sambon och jag hemåt kring midnatt, vi gick under stjärnorna och en halvmåne och det var faktiskt rätt mörkt.... 

Och så är vi nu åter inne i en ny vecka. Nu har värmen plötsligt försvunnit. Vardagen kommer emot med mera arbete på vedbacken....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar