torsdag 25 april 2024

Den ensamma tranan är tillbaka!

 Varje vår brukar en ensam trana vandra kring här ute på slätten. Trots att det igår kväll mera såg ut som vinter än att vi nästan är inne i vårmånaden maj - var den ensamma tranan tillbaka! Ja, inte vet jag ju om det är samma trana som tidigare år (dom är ju svåra att särskilja) men jag tror att det är "min ensamma trana"!

Den hade vandrat omkring där ute i snön...

Den ensamma tranan brukar komma lite senare än andra tranor varje vår. Den är inte rädd för mig, jag kan stanna rätt nära för att fotografera. Tranan håller ändå ett visst avstånd, som om den vill säga att den vill ha sitt eget svängrum....


Igår kväll gick den alldeles ensam där ute och sökte ätbart under det nya snötäcket. (Paret gäss var också där ute men inga andra fåglar, så det var mycket lugnt där ute).

 De två senaste dagarna har vi fått 5-10 cm nysnö. Inte alls roligt! Trots att vi har rätt många plusgrader idag vill snön inte smälta helt...suck!


 Och titta, igår kväll skingrades molnen och kvällssolen hade en chans att titta fram. Men i morse var det gråmulet igen....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar