söndag 21 april 2024

April, april....

 I år har vi haft mycket av aprilväder. April, april liksom.... Eller takatalvi som dom säger på finska. Nu när vi väntar extra mycket på Våren - ja, då låter den vänta på sig!

Mina snödroppar som har knoppar under den gamla enen invid mitt lilla växthus, de får stå inbäddade i gamla löv och kvistar. För jag vill ju inte att de små liven skall frysa när vi har våra kalla nätter och dagar. Igår hade vi minusgrader hela dagen och dessutom en kall nordanvind.. Vår vana trogen jobbade vi på vedbacken, men till kvällen åkte vi till mitt föräldrahem.


Där ute på slätten möttes vi av vit snö i luften och en lite mitt på marken.


 Där ute i trädgården hade tibastens blommor krupit ihop i det kalla vädret. Men med värme kommer åter fjärilar och de första humlorna att flockas kring blommorna...


Igår hade vi ingen snö här hemma hos oss, enbart enstaka snöflingor som virvlade kring i luften. Men på onsdagsmorgonen då låg vitt på marken när jag öppnade ytterdörren. Den snön smälte snabbt bort och vi fick en dag med en del plussiga grader, tack och lov.





 Här hos oss har småfåglarna flockats runt fågelbordet även de senaste dagarna - och nere på marken där det också finns massor av frön. (Massor av bergfink, bofink och domherrar.)


De dagar vi har haft solsken, för visst har vi också de senaste dagarna begåvats med klarblå himmel och sol, då har trastarna hållit låda. För det är just det trastar är bra på! De håller låda! De hörs!



I veckan som gått har jag njutit av vackra solnedgångar på mina kvällspromenader, allt efter ännu en dag på vedbacken. Vissa dagar har jag enbart sjunkit ner i soffan framför tv:n med en kopp varmt te och inte gjort fler knop för dagen....

Dagens aprilväder är småmulet denna söndag, men tack och lov är det värmegrader. Och det lär bli mera vedjobb idag också...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar