torsdag 4 april 2024

Det här med vårväder....

 Idag lyser äntligen solen från en klarblå himmel, men det är kallt där ute. Inatt hade vi -12 grader och så här på förmiddagen är det ännu rätt många minusgrader. Men gårdagens kraftiga nordanvind har mojnat, så det ser ut att bli en riktigt fin dag!

 För en vecka sedan hade vi en härlig vårdag. Det var skärtorsdag och jag inledde växthussäsongen, tjohoo! Jag var riktigt glad i hågen och snön smälte i den 11 gradiga vårvärmen. Tänka sig! På förmiddagen gick jag ut på en härlig vårpromenad ute på slätten. Sånglärkorna höll konsert uppe i skyn i det härliga vårvädret.


Ännu låg det rätt mycket snö ute på åkrarna där vårens flyttfåglar hade samlats... Där ute fanns tofsvipor, svanar och några tranor som susade förbi...

I en av de högsta grantopparna satt också en fågel som jag trodde var vårens första bofink (för just i det här trädet brukar vår häckande bofink sitta), men det kan vara någon annan fågel som jag fångade i kameran. Bofinkens drillande hörde jag dock där bland träden...


Inne i vårt lilla växthus var det varmt, nästan hett. Så jag städade undan där inne och hämtade kaffe och en påskduk i en korg och ropade till sambon att "Nu är det våren första kaffe inne i växthuset!"!

Så satt vi då där i växthuset och drack vårens första kopp kaffe och hade dörren öppen för att kunna lyssna till den glada fågelsången där ute. En och annan nässelfjäril hade vaknat ur sin vinterdvala och flög förbi.

Jag blev på ett riktig gott Vår-humör och bestämde mig för att så lite tagetesfrön och lite sallad ute i det varma vårvädret. 

Ja, det var då det. För sedan kom påsken som var gråmulen och dimmig med några plusgrader. Och så kom då vintern tillbaka med massor av minusgrader, snö och kall nordanvind speciellt under gårdagen..... Men trots en motig start på april månad så måste ju våren komma någon gång. För oj, vilken fin försmak vi hade för en vecka sedan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar