måndag 22 april 2024

Måndag när dom nya möjligheterna blåser bort i en kall nordanvind....

 "Ny vecka och nya möjligheter" brukar jag glatt uttrycka mig varje måndag... Men denna sista hela aprilvecka ser ut att bli kyligare än vanligt och dom där möjligheterna ser ut att virvla bort i den kalla nordanvinden...Suck! Mannen i huset har blivit febrigt förkyld och trots att jag i morse kände mig hur pigg som helst, känner jag nu att det börjar picka i halsen för mig också.... Det blir inget utomhusjobb idag trots att solen skiner och det finns massor av oklara högar som skall färdigställas.... Dagens möjligheter får kanske bli till inomhusjobb... jag tror jag kokar älgköttsoppa och så får jag väl lov att fylla på kakburken...


 Dagens bloggfoton knäppte jag förra veckan när vi var ute på en kvällsvandring. Då mötte jag tre vitsvanshjortar och en av dom fastnade på bild (den var tydligen lika nyfiken som jag var!)


 Där ute på de bruna åkrarna och ängarna trumpetade också några tranor, och en av dom putsade fjäderdräkten och just den fick komma med på bild.



En av de sanka låga ängarna låg under vatten. Där hoppade flera sädesärlor kring och sökte föda. (Och var det inte några gröna blad som stack upp ur det kalla isvattnet?)

Och när jag tittade efter gick också en vacker gräsand och sökte föda i vattnet... 

Så här sitter jag nu inomhus denna kyliga måndag och undrar om jag ändå borde gå ut en sväng. Det kanske inte blir någon förkylning och då har jag ju försummat att vara ute en solig dag - och jag har försummat massor av möjligheter....  (Ni vet ibland kan man vela sig fram till att en måndag rullar förbi...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar