söndag 24 mars 2024

Vi har varit ut på mat!

 Under gårdagskvällen hände något rätt ovanligt för oss (i alla fall nu för tiden).... Jo, det var nämligen så att vi bokat bord på restaurang Hejm - vi skulle ut och äta gott hela familjen! 

Nu skulle jag för första gången smaka på Hejm:s mat en lördagskväll! Det var redan mörkt ute (och så var det ju kvällen med Earth Hour också) när vi parkerade bilen vid stranden i Vasa....

Här inne i restaurangen är det luftigt och fint! Denna kväll var alla bord bokade, men vi fick ett fint bord för fyra. 

Så satt vi då med menyn framför oss och diskuterade. Vad skulle vi välja? Jag halade fram läsglasögonen....

Vi damer valde vin till maten medan karlarna valde öl. Sonen satsade också på en fördrink som smakade isig gurka....


Och så serverades maten till bordet! Jag hade slutligen bestämt mig för en varmrätt med grillad glaserad kyckling med en rökt potatiscreme, syrad morot, hasselnötter, vitlöksstänglar, kycklingsleverterrin och dragonsky. Till efterrätt hade jag beställt en svartvinbärssorbet med vresroskräm, sockerkaka, yogurthskum, röstad mjölkchoklad och salmiakgelé.  Och hur smakrik var inte denna mat! Jag satt där och önskade att efterrätten aldrig skulle ta slut, så underbart god var den...!


 I restaurangens kök jobbades det för högtryck även denna kväll. Vi satt länge vid vårt bord; vi pratade, vi åt och drack...Snart skulle köket stänga för dagen och kvällens gäster började söka sig ut...

i foajén satt ingen längre och väntade på lediga bord, där ute hade mörkret lagt sig och svanarna som tidigare under kvällen simmade i det öppna vattnet under bron hade tystnat... Vi klädde på oss ytterkläderna och sökte oss ut i staden nattmörker. Sonen och hans sambo skulle vidare ut i stadens nattvimmel medan vi äldre styrde kosan hemåt till en skön nattsömn. Och oj så härligt mätt jag kände mig och så härligt att ha gjort något helt annat en helt vanlig lördagskväll! Och där satt jag i bilen och tänkte att när jag var i sonens ålder åt jag ute på restaurang var och varannan kväll eftersom jag ofta reste i jobbet (både i Sverige och i Finland). Sonen hade också jobbat heldag denna lördag (12-timmarsdag och inte ätit nämnvärt) och han var också så ung att han orkade en helkväll ute, precis som hans sambo... annat var det väl för oss gamlingar (min sambon hade ju också en gång i tiden rest mycket ute i hela världen och prövat alla världens restauranger kvällstid i yngre år....).

Vilken lördagskväll! Vi var så nöjda!

1 kommentar:

  1. Vi har inte prövat stället ännu ,äter mest i byn eller hemma ! Gott verkade det !

    SvaraRadera