fredag 8 mars 2024

Kvinnodagen 8 mars

 Jag har för det mesta uppmärksammat Kvinnodagen, därför att den ännu idag behöver uppmärksammas. Och idag skriver vi åter 8 mars, alltså dags att uppmärksamma: Kvinnodagen!

Under de åren när jag var ute i ett stressigt arbetsliv märkte jag att vi kvinnor ofta fick sämre lön för lika arbete. Under de åren gjorde jag kanske inte tillräckligt för att förbättra skillnaderna och idag när jag inte lägre är ute i arbetslivet har jag gett över stafettpinnen. Statistiskt sett arbetar dagens kvinnor i Finland 48 minuter gratis varje dag - medan männen får betalt för dessa minuter... Varför då, kan man undra? I nästan hela mitt liv har jag i politiska val röstat kvinnligt när det funnits möjlighet. Jag har röstat kvinnligt för att jag tror att det behövs mera jämlikhet i dagens värld. Och visst lever vi idag i ett jämlikt samhälle här i landet för det mesta, bra så! Och nu gäller det att det skall förbli så! Heja alla unga tjejer och tuffa damer, kämpa på! 

Det är bra att Kvinnodagen uppmärksammas mitt i alla hemskheter som händer ute i världen. Ikväll hålls en Kvinnodagsfest här i byn, det är knytkalas och allmänt pladder. Jag är inbjuden men jag kommer inte att delta trots allt. Just nu känner jag att jag mår bäst att sitta hemma insvept i en filt, titta på tv och läppja på en kopp varmt kvällste. Jag har kämpat mitt för världen, nu gör jag mitt bästa för  att sköta om mig själv. Jag har gett över stafettpinnen, så kämpa på alla ni modiga kvinnor! Gör välden till en bättre plats!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar