måndag 16 oktober 2023

Måndag, då blir det solsken!

 Idag är det måndag. Ny vecka. Nya möjligheter!

Under veckoslutet var det regnigt, disigt och för det mesta grått & vått. För våra älgjägare gick det dock bra, byns lilla älgjaktlag får vara nöjda. Men bättre väder skulle man ju ha önskat dom! Själv kunde jag vara inomhus ända till eftermiddagen när regnet upphörde.

Idag skiner solen från en klarblå himmel, så härmed förstår ni att dagens foton är inte dagens. Nej, dessa foton knäppte jag förra veckan när jag var ute på långpromenad. Numera betyder långpromenad betydligt färre steg än tidigare år. Ännu pinnar benen på i rask takt, men resten av kroppen orkar inte med. Konstigt det där, men så är det.....

I vår dagstidning finns ett fint citat på sidan som heter "D dagbok". Idag knycker jag några av de senaste dagarnas träffande citat om att bli äldre.

"Ju äldre man blir, desto mer känner man ett behov att njuta av nuet;

det är en dyrbar gåva, likt en nåd."

- Marie Curie (polsk-fransk forskare och nobelpristagare)

Här kan jag inte låta bli att notera att en av Finlands nobelpristagare, fredspristagaren och fd presidenten Martti Ahtisaari, dog den 16 oktober 2023 i en ålder av 86 år. I dessa oroliga tider var Martti ett föredöme med sitt fredsarbete ute i världen, sådant arbete som skulle vara så viktigt i dessa dagar....


Och här ett citat som är otroligt bra!:
 
" Jag är inte tillräckligt ung för att veta allting."
 
- Oscar Wilde, brittisk (irländsk) författare (1854-1900).

 
Idag är det alltså måndag och jag skall fortsätta ta tag i denna underbara dag! Men först skall jag dricka en kopp varm honung för att kurera min begynnande förkylning!
 
Ha en fin måndag önskar jag alla som kikar in här hos mig💚!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar