fredag 27 oktober 2023

Kaffepaus i växthuset

 Igår blev det kaffepaus inne i växthuset. Där ute sken solen, men det var ingen värme - utom inne i växthuset. När jag gick ut med kaffekorgen undrade jag om det kanske skulle bli sista kaffet där runt det lilla bordet detta år...


Kaffetermosen hade jag insvept i ylle. "Varsågod på kaffe!", ropade jag åt sambon och så satte vi oss där inne och njöt en stund....

Jag städade ur växthuset i början av oktober, samtidigt som jag städade bort ute vid vår sommarstuga. Alla mina tageteskrukor fick komma in i växthuset tillsammans med tomma blomkrukor, vattesåar och annat som hör sommaren till. Numera är det fullbelamrat i växthuset, precis som varje vinter. Detta foto tog jag för va 2 veckor sedan när jag också hade paus där inne i värmen.

Då föll en hel del löv på växthustaket. Nu har dessa löv blåst bort, men ännu har en del lövträden kvar sina bruna löv på grenarna - trots kölden. Det är en konstig oktober i år.

Men kaffepaus i ett varmt växthus hör alltid till en av livets höjdpunkter - även i oktober! Eller rättare sagt - speciellt i oktober!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar