torsdag 19 oktober 2023

Hösten bjuder på olika färger!

 Igår kväll såg jag att det föll vita flingor från de mörka molnen. Och i morse hade vi vitt på marken! Jag måste medge att jag inte är speciellt förtjust i att det kom snö redan, men det är ju inte så ovanligt den här tiden på året - trots att det är tidigt för lite snö redan. Och speciellt ishalkan avskyr jag! Men, men det är bara att foga sig, hösten och vintern brukar ju kivas den här tiden på året!


Dessa två bilder knäppte jag för en stund sedan. Snön var rätt regnblandad så det vita låg verkligen fastklistrad på marken (speciellt i skuggan) och i den vackra rosen. Nu har ett högtryck dragit in över landeet så ser ut att bli soligt och kallt i några dagar framöver. 


Jag var ju förberedd på kallare väder, så i tisdags åkte jag ut till vårt sommarparadis för att städa undan inför den kalla årstiden. Tisdagen var en vacker dag med +8 grader och  nästan helt vindstilla. Innan jag tog tag i att tömma och tvätta alla vattensåar gick jag runt och njöt där ute vid havsfjärden.

Det var åter normalt vattenstånd och båten låg åter i vattnet...

Höstsolen bjöd på de vackraste färger ute i naturen... Oj så jag tyckte livet var härligt!

Mitt i allt grejande tog jag en paus ute på verandan. Solen sken och värmde och jag satte mig i den gamla campingstolen som är så skön att sitta i. Nej, nu måste jag skrubba bastun vinterklar också...!

Jag tänkte ännu på den sköna sommaren som vi haft där ute, en del lata timmar med kaffe och en god bok och så en varm bastu framemot kvällen... Men vi som åker dit ut hela året runt - om bara för några timmar med jobb - tycker att detta är en av de finaste och mest rogivande platserna på jorden.



Ännu i tisdags hade inga frostnätter nupit lönnlöven som även detta år lyste både gula och röda. Idag antar jag att de singlar ner mot marken, nu börjar säkert även kylan infinna sig där ute vid det varmare havet....

Så bar jag ner alla sommarens blomkrukor till bilen, stängde dörren och kunde inte låta bli att längta till nästa sommar... 

"Hej då villan!", vi kanske ses igen om några dagar eller några veckor! 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar