söndag 2 januari 2022

Välkommen år 2022 - nu är det dags att skapa nya minnen!

 Så klev vi in i ett nytt år. Nu gäller det att komma ihåg att skriva 2022....

Redan noterar vi 2 januari och det nya året har kommit i rullning.

Årets första foto blir den spikraka vägen, en förhoppning att allt rullar på som vanligt. Gärna bättre.

Vi firade in det nya året på tu man hand, sambon och jag. Nyårsdagen bjöd på soligt, men ack så kyligt väder. Vi beslöt oss för att göra en liten tur med bilen, allt för att inte helt försoffas framför tv:n. Det var rätt lugnt ute på vägarna (och vi hade isskorpa å framrutan som synes).

Vi hade vår vana trogen lyssnat till presidents nyårstal, alltid lika intressant. I år pratade han om pandemin, det försämrade världsläget och det uppblossande krigsflåset samt om ungdomars mående i dagens samhälle och förstås om klimatet. Egentligen rätt dystra ord - men med förhoppningen att allt måste ordna sig.

Det nya året skålade sambon och jag in, bara vi två. Det gällde att göra slut på den lilla flaskan med det goda vinet vi fick av B&Å på midsommaren... Det gamla ut och det nya in!


Nyårsaftonskvällen firade vi med en långpromenad igenom byn. Det sköts en hel del raketer och smällare, men inte så farligt ändå (vi var ute innan 12-slaget). Eftersom pandemiläget hade försämrats under julhelgen hade folk i gemen tagit fasta på ett lugnare nyårsfirande och det kändes som om många gjorde precis som oss, firade lugnt (det fanns undantag). Hemma hos oss sköts inga fyrverkerier, vi hade tänt några ute ljus. Ljuset i islyktan var så vackert! Året slutade i massor av snö på backen och en hel del minusgrader.

Idag görs inte heller många knop, stillheten råder. Pandemiläget är fortsatt inte bra. Ute är det mulet efter nattens snöfall, -4 grader och rätt kylig vind. På spisen puttrar långkok och julgranen sprider sitt ljus. 

Nu kör vi 2022! Nu skapar vi nya minnen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar