söndag 16 januari 2022

Kvällen och morgonen

 Igår kväll bestämde jag mig för att gå ut vid 20-tiden. Jag ville gå ut på slätten där ingen vägbelysning förstörde sikten, för jag ville kolla om det fanns norrsken på himlen. Och jag lyckades locka med sambon ut. 

Vi vandrade längs hala vägar ut i mörkret - och det visade sig inte alls vara något mörker! Månen lyste och banade vår väg.

Den runda månen lyste och det var inget problem att se var vi skulle sätta fötterna! Kvällen bjöd på någon minusgrad och efter dagar med lite varmare väder upptäckte vi också att det var perfekt att vandra längs ett gammalt skoterspår där skaren hade lagt sig.



Inget norrsken igår kväll här på våra breddgrader, trots att till och med tv-nyheterna hade rapporterat om den stora möjligheten (inte senare på kvällen heller, hur det var nattetid vet jag inte för då sov jag). 

Men det är så många gånger jag vandrat där ut på slätten för att spana in norrsken och också fått njuta när ljuset dansat på himlen!


 I morse bjöds vi däremot på en fantastisk färgsprakande soluppgång! 




 Hela himlen färgades röd! Och till och med  mot norr bjöds vi på färg. Visst kan även vintermorgnar vara alldeles underbara.

Under dagen har vi fått mera snö och nu till söndagskvällen river åter vinden där ute. Snötäcket krympte betänkligt under dagarna med värmegrader och dagens snöfall fyllde ju inte på det nämnvärt. Nu går vi mot ljusare tider, redan så det märks! Yes!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar