måndag 8 augusti 2016

Steka byxade abborrfiléer

En av de vackra sommardagarna ute vid villan hoppade sambon
i båten och for för att hälsa på en av sina kusiner. Det slumpade sig så
lyckligt att kusinen just då höll på att byxa nyfångad abborre. Och han hade
så mycket fisk att han ville ge bort en hel hög med färdigbyxad fisk till oss.
(Att byxa abborre betyder att man filéar fisken, dvs tar bort ben och skinn).
Så när sambon kom hem var det bara att ställa sig vid spisen.
Med nöje!


Här är jag redo med den fina fisken, uppvispade ankägg, ett fat med ekomjöl och
 en gul lök som skall finhackas (och massor av sallad).


Så blev det dags att panera fisken. Lite dill, salt och 
citronpeppar och massor av riktigt smör att steka i.


Jag stekte fiskfiléerna i omgångar. Mmm såååå gott med egen nypotatis,
sallad, gurka och tomat från växthuset. Mums! Sommarmat de Lux!
Ett varmt tack till sambons kusin K! 

1 kommentar:

  1. Det där är nog gott vi åt på söndagen ,kramen nette

    SvaraRadera