lördag 2 mars 2024

Mars månad börjar grådaskig

 Så är vi redan inne i årets tredje månad, vi är inne i "den långa och kalla" månaden! Det är nu vi här uppe i norr längtar efter Våren med stort V -  och det är nu vi får lov att längta och vänta, för vänta det brukar vi få göra...


Årets mars månad har börjat riktigt grå. Med moln som täcker himlen (och inte vill ge med sig) och med klottigt och isigt på marken, eftersom vi har värmegrader (eftersom snön börjar smälta så sakteliga). Det är sådana här dagar när vi verkligen längtar till något bättre! Ja, det är nu vi längtar till Våren!

Idag tog jag mig ut till lite skogsjobb per sparkstötting. Det är det enda som går för sig i detta hala och isiga väglag... (trots isdubbar alltså). 


Det var några björkar som blev nedsågade. Björkarna hade massor av kvistar och det är ju där mitt jobb kommer in för jag plockar bort kvistar och grenar - i dagens slaskväder... Sedan blev det paus för Världscup på längdskidor från Lahtis (i tv) och idag fick vi glädja oss åt finländska framgångar, äntligen! 

Igår var det flaggdag här i landet eftersom en ny president tillträdde sitt ämbete. Sauli Niinistö tackade för sig medan Kaj-Göran Alexander Stubb tillträdde som ny president. Vi såg att många flaggor vajade också här i trakten. För är det pampig fest så är det! Och igår blev det ju också en hel del tv-tittande (utsändning av presidentinstallationen)!

Nej nu kör vi mars med gott humör!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar