måndag 25 september 2023

Varma septemberdagar (del 1)

 I torsdags märkte vi att det var varmare än normalt. Vinden kändes precis som en ljummen sommarvind. På eftermiddagen/kvällen tittade solen fram bland molnen och det kändes faktiskt som om jag kunde gå ut på min kvällspromenad utan jacka. 

Det kändes nästan som om sommaren hade återvänt....


Vägen ut mot slätten hade fått ny sand (tack till kommunen!). Och där ute på slätten hörde jag de kännspaka ljuden av svanar som trumpetade. Jag mötte en av grannarna som berättade att nu hade flera svanar samlats där ute på åkrarna. (Tidigare kvällar hade endast ett fåtal svanar hittat hit.)

Jovisst, nu fanns ett 30-tal svanar på plats (alla rymdes inte med på bild). Och där stod jag en lång stund och njöt av stunden. Solen lyste, ljumma sommarvindar, höstgula stubbåkrar och svanar som trumpetande iakttog mig.... kan ni känna stämningen? 




Så fortsatte jag min vandring ännu lite mera varmare om hjärtat....

Tänk vad lite sommarvärme kan göra med oss luttrade nordbor! Jag gick och smålog för mig själv. Ännu några regnfria timmar, ännu några sommarvarma timmar! 

En härlig torsdagskväll!

Och trots att vi är inne i slutet av september skulle vi få en varm natt (en natt på +16 grader, det är inte fy skam). Inte minsta nattfrost. Och det i flera dagar!

 (Fortsättning följer.)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar