onsdag 1 mars 2023

"Långa och kalla mars" inleds varm och solig!

 Min mamma brukade prata om "långa och kalla mars" och om man kollar väderprognosen så ser månaden ut att bli just så lång och kall som hon brukade säga. Fast denna mars månad inleds i alla fall i soligt och varmt väder! Första mars är solig&varm (+6), yes!

Det är onsdag och snart är det dags att gå ut i solen, men innan dess en stund här inne framför datorn.

Tanken var att vi skulle ut på skogsjobb idag igen, men blidvädret gjorde att vi stannade hemma eftersom det även här finns en del att göra. Därför plockar jag fram några foton från måndagen då jag hade satt upp mat åt småfåglarna kring våra sommarhus. Talgoxarna lät sig väl smaka.


Jag hade satt upp flera "fröbollar" och det blev liv och rörelse bland träden. Det kvittrades och fåglarna flög fram och åter.


Det var flera titor som också kom fram för att äta. Här kan jag inte säga om det är entita eller talltita, dom är ju så lika dessa arter... 

Inne i viken hade ett rådjur sökt efter vatten (lite som bambi på hal is...), men längre fram fanns det öppet vatten och där såg jag att de hade fått sig några klunkar med vatten.

Tyvärr såg jag inget rådjur, men här i viken brukar de alltid ha sitt "drickställe".

Nere i det lilla diket Rinilin hade uttern lämnat sina spår under natten. Den hade visst kommit krypande igenom vägröret som går under vägen.  

Ute på isen hade också något större djur tassat. Vi funderade om det kunde vara lo eftersom spåren var för stora för räven... För vargspår var det nog inte trots allt (jämför med min handske). Kan förstås var en lösspringande hund, svårt att veta förstås. Dessutom såg jag spår efter harar som skuttat över isen och en och annan ekorre hade visst också varit nere i snön, fast dom fotspåren fotade jag inte.

Nu kör vi mars månad! Lång&kall eller endast lång, ja det får tiden utvisa! 🌞☀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar