torsdag 23 mars 2023

Sambon som inte firade jämna år

Häromdagen fyllde sambon jämna år. Men redan långt i förväg hade han meddelat att han inte kommer att fira bemärkelsedagen. Vi hade funderat ut olika alternativ: Skulle vi resa bort? Skulle vi gå på teater? Skulle vi gå ut på restaurang och äta gott?

Det blev inget av ovanstående (i alla fall inte ännu). Istället blev det en helt vanlig vardag med precis samma åtaganden som vanligt. Med det undantaget att till kvällen hade vi bett sonen och och hans sambo, hans mamma och systrar med familjer att komma ut på kaffe och tårta. 

 Naturligtvis fick han flera telefonsamtal, meddelanden av olika slag och en och annan blomsterkvast och grattiskort, men alla respekterade att han inte skulle fira nämnvärt. Till kvällen efter arbetsdagens slut dukade jag fram kaffekoppar och satte en vas med rosor på bordet.

Och ni vet, det gäller ju att snabba sig att fota bordet med tårtorna innan "La Familia" kommer....! Och visst blev det en trevlig kväll med skratt, släktutredning och barnaspring.... Nu förärades han med allt från sång och godis till tavla och vedklyv!





Dagen efter försökte jag fota några av de blommor som han fått. 

Och jag tror sambon var nöjd med dagen när den väl var överstökad. (Okej det blev en liten fest-på-tårtrest dagen efter också tillsammans med några av våra vänner). Han tackar för alla snälla som på ett eller annat sätt har kommit ihåg honom på bemärkelsedagen!

Nu återgår vi till det vanliga, vardagliga. Firandet är över för denna gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar