torsdag 2 februari 2023

Seniorbio

 Jepp, igår var jag på bio! Seniorbio! Och vad är nu det undrar ni kanske - jo, det är bio kl 15 mitt på eftermiddagen första onsdagen i månaden till rabatterat pris. (Alla är välkomna trots namnet.)

Vi barndomsvänner hade stämt träff vid bioRex för att se den svenska filmen "Bränn alla mina brev" och jag var tidigt ute så jag hann gå en sväng ute på stan innan jag gick in till bion.

Filmen bygger på den svenske poddaren och författaren Alex Schulmans släkthistoria som utkom i bokform för något år sedan. "Bränn alla mina brev" handlar om honom själv och om hans morfar Sven Stolpe och hans mormor Karin Stolpe. Filmen utspelar sig i nutid och binder samman det som hände sommaren 1932 när morfar Sven och mormor Karin var nygifta och det som barnet Alex inte förstod som barn och som han nu måste gräva djupare i för att förstå varifrån hans egen vrede kommit.


Det var länge sedan jag varit på bio, så det var riktigt roligt och uppiggande. Efter bion gick vi på café för att hinna prata lite också.

Kvällsmörkret hade sänkt sig när jag sneddade över torget. Kvällstrafiken hade lugnat ner sig i staden.



Jag gick en sväng ute i staden för att via kameran fånga det speciella kvällsljuset innan jag åkte hemåt.

Nu skall vi kolla vilken film som visas nästa gång det är seniorbio, det blir den första onsdagen i mars (1.3), det lovade vi varandra när vi skiljdes åt för denna gång.  Igår var biosalongen nästan fullsatt, så vi var långt ifrån ensamma att kolla på film under gårdagseftermiddagen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar