onsdag 11 maj 2022

När scillorna övertar gräsmattan

 Jag kommer inte ihåg när jag petade ner de första scilla-lökarna, men det är några år sedan. Sedan dess har de spritt ut sig . Numera har de övertagit kommandot även bakom häcken av ölandstok och så här på våren blommar det blått lite varstans i gräsmattan. Igår hade jag tänkt fixa bort lite fjolårslöv, men inte ville jag ju räfsa bland scillorna! 



När scillorna breder ut sig tänker jag att jag måste ha gröna fingrar... fast jag gör ju intet för att öka mångfalden. De breder ut sig ändå. Vi låter scillorna blomma i gräsmattan och när gräsmattan klippas första gången stryker scillornas blad också med (då har de ju redan blommat ut). Magi varje vår! Blått i vår bruna gräsmatta!

I min rabatt mot norr blommar nu denna skönhet, en blå stjärnblomma (minns inte vad den heter).


 De flesta grupperna med krokus har blommat ut för länge sedan, men ännu lyser det blålila på några ställen där snön legat länge. Länge leve också krokusen, de påminner verkligen om vårens ankomst!

Dagens inlägg avslutar jag med en knippe påskliljor. Det får bli en hyllning till alla lidande i Ukraina, blått och gult. Med önskan om fred...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar