söndag 22 maj 2022

Våren är så vacker att jag inte hinner blogga....

 Oj, det har redan gått en vecka utan ett livstecken här på bloggen... Men så är det på våren när det händer mycket både på arbetsfronten (läs: vedbacken) och ute i naturen (läs: trädgården)! Tilläggas bör att jag kanske också har varit lite lat ibland - fast bara lite!

De senaste dagarna har vi hunnit ut till vårt sommarparadis flera gånger, vädret har varit det bästa trots att den rätta sommarvärmen ännu inte har infunnit sig. Igår åkte vi ut till vår villa framemot kvällskvisten, och kvällen den var så vacker och härlig!

Därute börjar det grönska. Efter en lång, kylig och snörik vinter känns det helt otroligt att sommarljuset och grönskan är tillbaka! Som jag längtat!

Gårdagskvällen bjöd på molnfri himmel, små nätta vågor och en solnedgång vid 22-tiden. Då hade vi grillat korv, krattat tallkottar och fjolårslöv samt funderat på ett och annat korsordsbekymmer... Nu var det 80 värmegrader i vår vedeldade bastu, dags för lite bastunjutning!

Där ute på udden ligger bastun, där ute nådde lördagens sista solstrålar bastufönstren . ..


Bortåt en timme senare var vi renskrubbade och solen hade försvunnit bakom skogstopparna. Det är konstigt hur kvällstrött man blir där ute...speciellt efter kvällsbastun.... Nu skulle vi sova över för första gången denna säsong, en härlig känsla! Men visst var det en mygga som surrade runt i sovrummet, bäst att krypa under täcket..


Söndagmorgon - och solen sken. Jag satt länge ute på verandan med en kopp morgonkaffe och njöt av fågelsången och svanarnas vingesus över havsfjärden. En hare kom skuttande förbi (men hen hade visst bråttom för hen fastnade inte på bild).

Nere i viken mot norr hade ett och annat vasstrå börjat växa i fjolårsvassen, som nu låg alldeles tillplattad av vinterns is och snö. Kabbelekorna strålade gula och vackra.

I backsluttningen upp mot villan var det massor av glada surr.  Humlesurr! För här blommade blåbären. 

Överallt runt villan på vår naturtomt växer liljekonvaljer. I sydsluttningen började vita knoppar synas, nu är det inte länge innan hela området doftar liljekonvalj...!

Dessutom har vi ju våra blommande påskliljorna. De soliga och inte alltför heta dagarna (och med något kylslagna nätter) gör att liljorna blommar länge, länge. Våren är en fröjd, visst får man vara lite lycklig varje dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar