söndag 26 mars 2017

Lite salt och sött till kaffet

På fredagskvällen hade vi bjudit in vänner till en kaffestund.
Kaffe stod på menyn, men det är ju också gott med
lite salt på kvällskvisten. Sagt och gjort, vi började med pajer, sallader
 och en mörk ciabatta tillsammans med olika mjuka ostar.



Salladerna dukade jag upp i fat från mammas och pappas bröllopsservis.
Naturligtvis Arabia porslin.




Här ser ni de två pajerna, de avåts  med lite rosévin. Den ena pajen innehöll bacon och
broccoli och den andra var en laxpaj. Här bjuder jag er på laxpaj-receptet:

Deg: 3 dl grahamsmjöl
75 gr smör
100 gr grynost
 Kör alla ingredienserna till degen snabbt till en jämn massa med
huggkniv i matberedare. Tryck ut degen längs botten och kanterna i en
pajform. Nagga degen och låt stå i kylskåp medan du tillreder laxfyllningen.

Fyllning: 300 gr laxfilé (rökt eller ugnsstekt)
300 gr grynost
3 ägg
2 dl grädde
1 msk senap
en nypa salt samt grovmalen svartpeppar
1 dl riven ost
Blanda grynost, ägg, grädde, senap och kryddor i en bunke.
Fördela laxen i pajformen. Ringla grynost- o äggblandningen över.
Toppa med riven ost. Grädda 35-40 min i mitten av ugnen,  200 grader.


Till kaffet bjöd jag på chokladkaka med vispgrädde och päronkvarg.
Kalori-intaget måste ju hållas konstant!
Tack för en trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar