fredag 20 maj 2016

Efterrätt av rabarber

Ni vet väl att jag älskar efterrätter? Fast det är ju inte
ofta det bjuds på sött efter maten här hemma hos oss. Det är kanske därför
just efterrätten är så högt efterlängtad och högt värderad...
Nåväl, i dag kokade jag rabarberkräm enligt min mammas recept.
En lite stabbig kräm som är supergod med kall mjölk eller 
kall vaniljsås.


Jag satt ute i solen och skar ner rabarberstjälkar i små bitar direkt i
kastrullen (just det att sitta ute är så härligt!). Fyllde sedan kastrullen med vatten,
lite socker, kanel och lite grötris. Finessen med min mammas kräm är just
riset, för när riset är mjukt då är det bara att reda av med lite potatismjöl.
Så varsågoda, min rabarberkräm!

1 kommentar:

  1. Det där med ris var något nytt ,måste prova ,kramen Nette

    SvaraRadera